Designed by Сайт города Читы

Букурешт-Дракула тура (Автобус)

bucarest
09.03.2017 
Поаѓање за Букурешт во 19,оо часот со автобус преку Софија, Русе. Ноќно возење со попатни одмори.

10.03.17  Пристигнување во Букурешт во утринските  часови и кратка обиколка  на градот, кој често го нарекуваат „Мал Париз„. Разгледување на Букурешт со водич: Патријаршијата, Парламентот, Плоштадот на револуцијата, Кралската Палата, Универзитетот, Палатата на Правдата, Триумфалната Порта, Селото - Музеј, архитектонскиот комплекс Куртија Веке најстариот дел од Букурешт - кој во средината на ЏВ век го подигнал познатиот Влашки владар Влад Тепеш – Дракула. Сместување во хотел. Ноќевање.

11.03.2017 Појадок. Факултативен целодневен излет за Синаја - монденското одморалиште  во Јужните Карпати каде се посетува дворецот Пелеш - еден од најубавите дворци во Европа,некогашна летна резиденција на Романските кралеви. Продолжување  и посета на замокот Бран од XIII век во кој во 1462г. бил затворен грофот Дракула. Патувањето продолжува до градот Брашов - Трансилванија,слободно време за прошетка низ центарот на градот. Враќање во Букурешт. Ноќевање. 

12.03.2017 Појадок. Слободно предпладне во центарот на Букурешт со можност за посета на трговски шопинг центар. Попладнето тргнување за  Македонија, ноќно возење со попатни паузи.

13.03.2017.  Пристигнување во Македонија во раните утрински часови.

 

ЦЕНА: 6500 ден.

 

  Во цената е вклучено:

- автобуски превоз на дадената релација

- сместување во хотел со 3* на база 2 ноќ/појадок

- разгледување на Букурешт со водич
- лиценциран придружник на патувањето

Во цената не е вклучено:

- задолжително здравствено патничко осигурување  – 200 денари.

- превоз + влезници за наведените објекти и трансфери = 35 евра: Замокот  Бран,  дворецот  Пелеш и Селото музеј.

Напомена: Рок на пријавување до 25.02.2017 година.

Т.А. Одисеа Ви го честита Денот на жената 8 - ми Март
Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.

Сподели!

3

Leave a comment

You are commenting as guest.